Femke Verschueren op groot scherm
Op zaterdag 3 december verdedigt Femke Verschueren uit Morkhoven (Herentals) België op het negende Junior Eurovisiesongfestival in Armenië. De stad wil Femke zoveel mogelijk moreel steunen en wenst haar dan ook alle succes. Om het optreden van Femke extra in de kijker te zetten, kunt u in cc ’t Schaliken de finale in Jerevan op een groot scherm bekijken. Om er zeker van te zijn dat iedereen mee kan genieten, komt er zowel in de schouwburg als in de foyer een groot scherm. Iedereen is welkop om Femke aan te moedigen.

Wereldtals IV brengt noord en zuid dichter bij elkaar
Sinds 2005 laat de Derdewereldraad Herentals regelmatig omvormen tot Wereldtals. De Derdewereldraad moedigt verenigingen aan om een noord-zuidactiviteit te organiseren waarin verbondenheid, respect en diversiteit centraal staan. Alle activiteiten vindt u terug in brochure en worden aan de buitenwereld gepromoot als Wereldtals. Wereldtals loopt in 2012 van zaterdag 10 maart tot vrijdag vrijdag 27 april.

Stedelijke academies werken samen aan project H204U
Op 24 en 25 maart 2012 organiseren de twee academies van de stad Herentals het project H204U. Hieraan werken leerlingen van beide academies samen om drie voorstellingen te geven in ’t Schaliken. Ook leerlingen van de gemeenten buiten Herentals, waar de Academie voor Muziek, Woord en Dans ook filialen heeft, nemen deel. De voorstelling moet een breed publiek aanspreken en brengt een samenspel van muziek, woord, dans en beeldende kunst. De stad subsidieert de voorstelling met een bedrag van 1.445 euro.

Stad huurt sporthal Scheppersinstituut
Herentals kent heel wat sportclubs. Daarvan getuigen de vele trainingen en matchen op de verschillende sportlocaties in de stad. Toch kan niet elke sportclub zich op dit moment optimaal ontplooien. Het stadsbestuur huurt daarom dit schooljaar de sporthal van het Technisch Instituut Scheppers, telkens op vrijdagavond tussen 18 uur en 22 uur. De huurprijs bedraagt 1.700 euro.

Samenaankoop dakisolatie start in januari
Het stadsbestuur werkt mee aan de samenaankoop van dakisolatie die IOK organiseert. De samenaankoop is bestemd voor zowel doe-het-zelvers als voor mensen die de isolatie laten plaatsen door een aannemer. Het gaat om duurzame isolatie op basis van nagroeibare grondstoffen of op basis van minerale grondstoffen. Om de samenaankoop van dakisolatie aan het bredere publiek bekend te maken, vindt op dinsdag 10 januari 2012 een infoavond plaats over deze actie. Deze infoavond vindt plaats in de schouwburg van cc ’t Schaliken. Als u niet aanwezig kunt zijn in ’t Schaliken, dan is er enkele dagen later ook een in Heist-op-den-Berg. Meer informatie over deze samenaankoop vindt u in de Stadskrant van januari.

Debat over ontwikkelingssamenwerking op 11.11.11
Op vrijdag 11 november 2011 (11.11.11!) organiseren de Derdewereldraad en de dienst ontwikkelingssamenwerking een debat over de zin en onzeinvan de rol van NGO’s in ontwikkelingssamenwerking. De panelleden zijn niet de minste: Jos Geysels (voormalig voorzitter van Agalev, nu nationaal voorzitter van 11.11.11), Francine Mestrum (auteur van het boek Ontwikkeling en Solidariteit) en Axel Vande Veegaete (hoofd Internationale Hulpverlening van het Rode Kruis Vlaanderen). Gie Goris, hoofdredacteur van het mondiaal tijdschrift MO* leidt het debat in goede banen. Ook het publiek krijgt het woord. Na afloop biedt het stadsbestuur een fair drankje aan. Het debat heeft plaats in de Lakenhal van Herentals en begint om 20 uur. De toegang is gratis.

Grote wensboom tijdens kersthappening
Toerisme Herentals plaatst een grote kerstboom op de Grote Markt tijdens de kersthappening. Kinderen, maar ook volwassenen, mogen tussen 15 en 17 uur hun wensdromen ophangen in deze kerstboom.

COHE halve marathon
Op vrijdag 11 november organiseert COHE een halve marathon op het grondgebied van Herentals. De halve marathon vertrekt om 14 uur aan de Toeristentoren en komt aan bij de Boskantien.